Busca a la pаgina:
      
  Nom  Clau    

Principal
· Inici
· Buscar
· Software de conexiу
· Entrar a la xat


CANALCAU
· Presentaciу
· Normativa
· Webs col·laboradores
· Com col·laborar ?
· Recomana'ns


PARTICIPA
· Seccions i Articles
· Noticies
· Proposa una novetat
· Fтrum


USUARIS
· Llistat i contacte
· Ranking d'Agrupaments
· Retrats
· Operadors i Administradors
· Llistat d'usuaris portal EiG
· Registra't al portal EiG
· Registra't al canal #cau


PROPIES
· Links d'escoltisme
· Mйs links d'escoltisme
· Trivial escolta
· Llistats de distribuciу
· Downloads


ALTRES
· Estadнstiques EiG
· Estadнstiques Nedstat
· Estat de la xarxa IRC-Hispano

Contactar amb canal #cau:
Elisenda Bonet:
senda2968(a)hotmail.com

Ignasi Lombarte
ignasilombarte(a)menta.net

Qui hi ha?
Actualment tenim 19 invitats i 0 usuaris simultanis

Ets un usuari anònim. Ets pots registrar gratuпtament aquí


Presentaciу

(1236 paraules totals en aquest text)
(124 Lectures)   Presentació:

El canal #cau és una sala de xat, i una xat què és? Bé em penso que tothom sap què és una xat tot i que és una paraula que no surt al diccionari, ni amb "x" ni amb "ch" o sigui que una definició del rollo Pompeu Fabra no la tindreu. Tot i així diríem que una xat és un espai virtual on diferents usuaris a diferència dels fórums o del correu electrònic poden establir converses escrites en temps real. No sé si heu quedat molt satisfets. El que si us podem dir més clarament és la definició de IRC (Internet Relay Chat, tertúlies transmeses per Internet) que son un lloc de trobada virtual en què la gent de tot el món pot contactar i xerrar (bé, escriure).

Al món hi ha un munt de xarxes de IRC, ja que això del IRC no és més que un protocol que han adoptat tota aquesta serie de xarxes. Dins la col·lecció de xarxes de IRC que corren pel món nosaltres hem triat la del IRC-Hispano perquè és la que ens agafa més a prop.


Història

El canal #cau va aparèixer gràcies a uns quants escoltes del A.E. Cavall Bernat, un agrupament de Manresa, aquests escoltes de tant en tant es conectaven al canal #cau per xatejar una mica i tal. Un dia, una noia molt maca de nick senda2968 i un xicot molt trempat de nick ^GUS^ van descobrir com registrar canals al IRC-Hispano i van començar a escriure la història d'aquest canal. El canal #cau va ser registrat a les 11:01 del 27 de gener del 2000.

Paral·lelament a això un dia un escolta molt ben plantat del A.E.iG. Mare de Déu de Núria de nick NACH0 va descobrir que al IRC hi havia un canal anomenat #scout que reunia escoltes d'arreu d'Espanya i s'hi va passar cert temps. (El canal #scout va ser registrat per en Baloo a les 01:07 del dia 18 de gener de 1999).

Un dia el Nacho va pensar en crear un canal que fos semblant al #scout però que fos per a escoltes de Minyons o de Catalunya, i va crear el canal #megsjc, (el canal #megsjc va ser registrat a les 22:09 del dia 13 de setembre del 2000) i va començar a empaitar gent pels canals de les terres catalanes per veure si hi havia escoltes conectats al IRC i va anar reunint força gent al canal #megsjc. Un dia i ni sabent com va descobrir que hi havia el canal #cau i que hi havia escoltes allà. Durant un cert temps van conviure els dos canals, però deseguida la senda2968 i el Nacho van decidir de fusionar el #cau i el #megsjc per unir forces.Van decidir de conservar el nom de #cau per al canal, ja que aquest era més antic que el #megsjc i així quedava més obert a escoltes d'altres associacions que no fossin Minyons, de fet millorar la comunicació entre les diferents associacions d'escoltisme a Catalunya és un dels objectius del canal. També vam conservar la web del canal #megsjc i vam traspassar els registres de tota la gent del #megsjc al #cau. Avui dia el canal #megsjc ja ha desaparegut... snif snif


D'això ja fa força temps, avui dia el canal #cau és conegut per molts escoltes d'arreu de Catalunya, Balears i País Valencià, nombrosos Agrupaments adornen les seves pàgines web amb el logo del canal, però encara ens queda molt per fer.Tot just comencem a ser reconeguts per alguna que altre associació, cosa que ens pot ajudar a donar el pas definitiu.


Objectius

La intencionalitat d'aquest canal йs la de crear un lloc on els escoltes de parla catalana puguin trobar-se i xerrar, canviar impresions, compartir experiиncies i passar l'estona conjuntament amb els seus companys de moviment.

A fi de crear un standard en chat per a escoltes dels Paпsos Catalans, volem reunir escoltes  de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi, de Escoltes Catalans, Acció Escolta de Catalunya, Centre Marista d'eScoltes, Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, Escoltes de Mallorca, Escoltes de Menorca, Escoltes d'Eivissa, Scouts de Valиncia, Federaciу d'Escoltisme Valenciа i en si totes les associacions escoltes susceptibles de parlar catalа o qualsevol dialecte d'aquesta llengua.


Iniciatives

Al canal han anat sogint algunes iniciatives, entre elles destaquen el recull dels colors dels fulards de tots els agrupaments dels Països Catalans i la creació d'un trivial sobre escoltisme. 


Pàgina Web

La pàgina web del canal ofereix alguns serveis, com el del registre al canal, on tots els escoltes registrats hi poden apareixer junt als companys del seu cau que ja formen part del canal. Així si estàs buscant escoltes per fer intercanvis, busques un cau on passar una nit, o simplement buques aquella persona que vas conèixer en no sé quina trobada et serà més fàcil.

Des de la mateixa pàgina et pots conectar directament a la xat, hi pots trobar tota l'ajuda per instal·lar i configurar el client mIRC de IRC que és el que hem triat donat la seva versatilitat i senzillesa. I també pots trobar-hi un llistat de servidors que et conecten a la xat i un llistat de clients de IRC.

A la pàgina hi pots trobar els links més recents a pàgines web d'agrupaments i associacions escoltes dels Països Catalans. Pots trobar-hi fotos que han anat enviant escoltes d'arreu.


Logos del canal

 


El canal #cau en xifres

A dia 16/06/2003
# usuaris registrats: 517
# usuaris operadors: 84
# administradors: 40
# màxim d'usuaris simultanis: 42 (17 d'abril de 2001)
# visitants màxim a la web en un dia: 82 (16 de maig de 2001)
# accessos a la web del canal: 20000
# visitants a la web del canal: 17525

  

[ Tornar General | Нndex de les Seccions ]
Canal #cau йs una iniciativa independent a qualsevol associaciу escolta.